Uddel is een klein dorp, rustig gelegen midden op de Veluwe. De wens van de consument in Uddel is een eerlijk stukje vlees van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs.
Daarom zoeken we ook altijd het beste rundvlees, varkensvlees, kipvlees en wild. De slagerij voert daarom een normaal assortiment met enkele wisselende specialiteiten. Ook het aspect maaltijden komt u in onze winkel tegen. Doorgaans worden er altijd negen tot twaalf maaltijden of maaltijdcomponenten gevoerd. Daarnaast worden er naast verschillende worstsoorten een groot aantal salades en patés en aanverwante specialiteiten aangeboden.

Rundvlees

Het Rundvlees van Slagerij van Rhee is een klasse apart. De runderen, van vrouwelijk geslacht, worden levend ingekocht bij boeren uit eigen dorp. Het zijn dikbillen van ongeveer drie jaar oud, diervriendelijk gemest en die minimaal één keer gekalfd hebben. Dus een stukje mals en smakelijk vlees. Ja wij weten wat voor vlees wij in de kuip hebben! De dieren worden in rust geslacht bij een slachterij in de buurt, waarna wij de verwerking geheel voor onze rekening nemen, dit houdt in: het uitbenen, vliezen, kanten en bewerken tot een van de vele specialiteiten die u kunt vinden bij ons in de slagerij. Ook hebben wij voor u het heerlijke stukje cowboy vlees, heerlijk als tussendoortje en bij een drankje! 


Varkensvlees

Ook aan het varkensvlees stellen wij hoge eisen. Wij hebben het vlees van het wroetvarken voor u in de toonbank liggen. Deze varkens leven in wroetstallen en hebben meer bewegingsruimte en de dikke laag met strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten. Het strooisel in de stallen zorgt voor een plek waar de varkens lekker kunnen wroeten. Deze varkens leven in groepen van 20 tot 30 dieren, op dichte vloeren met strooisel. In vergelijking met andere stalsystemen hebben deze varkens 25% meer ruimte om te leven! De varkens kunnen onbeperkt de hele dag door hun voer opnemen en daarnaast beschikken zij natuurlijk over vers water. De leefomstandigheden van de wroetstal helpen mee aan gezonde varkens, ze worden niet gecastreerd en medicijnen worden alleen toegediend bij zieke dieren, op voorschrift van de veearts. Dat er goed voer gebruikt wordt voor onze varkens, proeft u terug in het vlees. Er wordt zoveel mogelijk voer benut uit de regio. Door het gebruik van granen geteeld in de eigen regio wordt de kringloop bevorderd. Het streven is om de mest op eigen bedrijf en in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke positieve invloed heeft op het bodemleven. Zo houden we waar dat kan, rekening met milieu, de natuur, de dieren en uw wensen. De onderdelen van dit varken worden zoveel mogelijk, in de been ingekocht zodat we het vlees beter op kwaliteit kunnen beoordelen. De hammen bijvoorbeeld worden ingekocht met een mooie laag spek aan de buitenkant. Dit heeft als voordeel dat het vlees rustiger gegroeid is, de smaak optimaal is en het vochtverlies en het krimpen van het vlees tijdens het bereiden vaak minimaal is.


Kipvlees en wild

Aangezien wij op zoek zijn naar het beste voor u zijn we een partner tegengekomen die aan onze wens kan voldoen, voor wat betreft het kipvlees. Het is scharrelvlees,  lekker vol van smaak. Kip is altijd een product waar de consument goed mee om moet gaan. Daarom kiezen wij voor een dagverse gekoelde levering volgens de HACCP normen. Hierdoor kunnen wij een breed en gevarieerd assortiment voeren.

Wij verkopen ook heerlijke scharrel eieren!!  

 

 

 

 

 

Veluws Wild 

 

Ons wild is afkomstig van de Veluwe, Deze hebben in onze regio gelopen, een mooi stukje vlees wat in alle rust is geslacht. En dat proeft u, vraag naar ons assortiment (het aanbod is gevarieerd het hele jaar door)

 

 Maaltijden

Veel van onze maaltijden komen uit eigen keuken. Hierdoor kunnen we aan elke maaltijd een eigen smaak geven. Door de kleine hoeveelheden kunnen wij er voor zorgen dat de maaltijden zo dagvers mogelijk zijn. Dit heeft als bijkomend voordeel dat we altijd een kwalitatief hoogstaand product kunnen leveren.. Het assortiment varieert van Nasi Goreng, Bami, Babi pangang, Chinese kip, Macaroni tot en met echte Hollandse Hachee of Varkenshaas in Roomsaus. In de winter liggen er heerlijke stampotten in de toonbank, te combineren met rookworst, spekjes e.d. Ook verzorgen wij voor verschillende bedrijven maaltijden en kant en klare maaltijden in magnetronverpakking.

 

 

 


Worstmakerij

De worstmakerij is één van de hoofdtakken binnen ons bedrijf. Ruim 80 % van ons worst- en vleeswarenassortiment komt uit eigen worstmakerij. Ook binnen de worstmakerij streven we ernaar om het beste te kunnen leveren. Dit word getest door verschillende organisaties Zo hebben we in het jaar 1997 de titel Kampioen “Rauwe Vleeswaren” en in 2000 de “Bronzen Rookworst” gewonnen. 
Door de jaren heen hebben we regelmatig bij de top gehoord, we zijn een aantal keren regiokampioen geweest en hebben ook een keer de landelijke 2e prijs gehaald. In 2004 kwam de kroon op ons werk, dit omdat we werden uitgeroepen tot: “Worstmakerij van het jaar 2004” Dit is in de worstmakerij wereld een van de hoogste prijzen die er haalbaar zijn. Daarom zijn we daar natuurlijk ook erg trots op. In het jaar 2006 zijn wij regiokampioen geworden van regio Gelderland.
Naast de winkel beleveren we ook een aantal supermarkten en vleeswarengrossiers. Dit heeft zo’n hoge vlucht genomen, dat onze medewerkers continu bezig zijn met produceren van worst en vleeswaren. Met ons ISO 22000 certificaat maken wij  hoogwaardige en goedgekeurde producten. Door de grotere hoeveelheden die we hierdoor produceren, kunnen we gerichter vlees inkopen, wat weer met zich meebrengt dat de kwaliteit en continuïteit van onze producten beter te beheersen zijn. Voor meer informatie klikt u in het menu op "vleeswaren"

 

 

 

 

 


Vleeswaren

Zoals hierboven beschreven is de productgroep vleeswaren ons niet onbekend. Zo maken wij tal van rauwe hammen. Dit is uniek in eigen productie met een natuurlijke rijping dus SMAAKVOLLE  producten. Het maken van ouderwetse Veluwse rauwe hammen is een hobby van Kees van Rhee. Wat ooit als proef begon, is uitgegroeid tot een drogerij waar ongeveer 60 tot 80 hammen liggen en hangen te rijpen.
De vleeswaren worden bij ons nog ambachtelijk bereid met eerste klas vlees en grondstoffen. Door weinig toevoeging van hulpstoffen krijgt u een (h)eerlijk vleeswaar op tafel. Mooie beenham, heerlijke rollade's, rookvlees, boerenmetworst, hoofdkaas, grilworst, gebraden gehakt, kookworst en nog véél meer!!

De Veluwse droge worst is juist één van de producten waar we veel bekendheid mee gekregen hebben. Een lekkere ambachtelijke worst ...


Soepen

Eén van de vele specialiteiten van Slagerij van Rhee is het maken van soep. Met name dan de erwtensoep, ofwel snert geheten. Dit produkt word gemaakt volgens grootmoeders recept, dus nog echt ouderwets lekker. Hiernaast zijn we ook het gewone assortiment soepen gaan maken. De sterke stijging van de verkoop van deze produkten komt mede door de vele vleeswarengrossiers, slagers, verenigingen en stichtingen die deze produkten verkopen via inschrijvingen. Dit komt natuurlijk de naamsbekendheid ten goede. Het assortiment aan soepen bestaat uit: Rundvlees, groente, tomaat, bospaddenstoelen, mosterd, bruine bonen en natuurlijk erwtensoep. Heeft u ook belangstelling in deze aantrekkelijke vorm van vereniging ondersteuning, neem dan gerust kontakt op met ons en wij helpen u graag verder. Al deze zijn soepen zijn kant en klaar, alleen even opwarmen en uw soep is klaar!! Ook zijn al onze soepen voorzien van allergenen en ingrediënten en THT declaratie.


Winestein

Digitaal wijnadvies in onze winkel! Bij een mooi stukje vlees hoort een mooie wijn, en die vindt u bij ons in de winkel. Onze digitale sommelier zoekt bij elk gerecht een mooie wijn uit, of bij een heerlijke wijn een passend gerecht. Probeer het uit en u zult zien, gemak dient de mens.